Uitgelicht

Op 1 april jl. ging het online verzekeringsplatform easeley.nl live. easeley heeft een specifiek pakket beroepsverzekeringen samengesteld, speciaal voor zelfstandig werkende professionals (ZP’ers), die zijn aangesloten bij een ledenorganisatie, belangenverenigingen of gespecialiseerde detacheringsbureaus.

Guus van Leer richtte anderhalf jaar geleden Van Leer Mobility op, een intermediair voor autolease met een bescheiden bijrol voor e-bikes. Begin 2020 (COVID-19) werden er steeds meer vragen gesteld door werkgevers en organisaties over het leasen van e-bikes en bakfietsen. Om te voldoen aan de toenemende belangstelling van klanten voor deze vorm van mobiliteit, heeft Guus medio 2020 een eigen fietsleasemaatschappij opgestart genaamd; Easy2Lease. Vanaf 2021 is er speciaal voor de zakelijke markt een merknaam voor ontwikkeld: YellowFoxx – de gele vos. De vos heeft een snelle tred en het uithoudingsvermogen van een e-bike. Smart leasing en de beste service, staan voor de slimheid en vindingrijkheid van de vos. De kleur geel symboliseert de energie van een actieve en optimistische levenshouding. Lease Smart. Bike Faster.

Heeft uw onderneming het afgelopen jaar verandering doorgemaakt? Geraakt door de coronacrisis bent u als ondernemer waarschijnlijk creatief geweest en heeft u daadkrachtig moeten handelen. U heeft ten aanzien van uw medewerkers ongetwijfeld maatregelen genomen om kosten te besparen. U verlengde bijvoorbeeld arbeidsovereenkomsten niet, u riep oproepkrachten niet meer op of u besteedde werkzaamheden uit. Hierdoor kan uw interne bedrijfsvoering en ondernemingsstrategie zijn aangepast. Mogelijk zelfs blijvend. In dat geval kunt u een reorganisatie overwegen. Ik leg u uit hoe dat zit.

Een Drijvende Kracht is iemand die zich onderscheidt op een bijzondere manier, bijvoorbeeld door ondernemerschap of inzet voor de maatschappij. De regio Arnhem en Nijmegen kent veel van zulke drijvende krachten. In deze rubriek krijgen ze een welverdiend podium. In deze editie: Romy Kooij, Ferdy van Manen, Lisanne Wiesbrock van Randstad Arnhem en Elst.

Wat wil je met je werk? Wat doet er echt toe? Op welke manier wil je waarde toevoegen? Hoe profileer je je op de arbeidsmarkt? Of wil je als zelfstandig ondernemer verder? Loopbaan- en coachingvragen zijn sinds corona bij meer mensen gaan spelen dan daarvóór. Van Ede & Partners helpt je deze vragen te beantwoorden. Ik spreek directeur Tim Arends over de legio mogelijkheden, waarbij een goed gesprek de basis vormt van alle loopbaancoaching en executive coaching die men biedt.

Er is veel rumoer in onderwijsland. Het afgelopen jaar is – door Covid – het onderwijs onder een vergrootglas gelegd. Ouders hebben tijdens de lockdown zelf gezien hoe het onderwijs op de school van hun kind is vormgegeven en hebben daar, meer dan voorheen, een mening over kunnen vormen.

“Ga je iedere dag gezond en met plezier naar je werk en bied je meerwaarde aan jouw organisatie? Dan lever je Medewerkerkracht”, aldus Ton Theloosen van De Bedrijfspoli. Dat is positief voor werkgever én medewerker, maar kan alleen ontstaan met inspanning van beide kanten. Rik Menting (senior bedrijfsarts), Pie Wessels (adviseur inzetbaarheid) en Ton Theloosen (directeur) over de voordelen van deze missie. 

In de uitzendbranche volgen de uitdagingen elkaar rap op: van personeelstekorten tot veranderende wet- en regelgeving en alles wat daar tussenin zit. En dan hebben we het nog niet eens over de coronacrisis. Uitzendbureau hET laat zich er niet door uit het veld slaan. Sterker nog: de ambities zijn torenhoog, vertelt directeur Rutger van Lee. 

Of je nu thuis, op kantoor of onderweg aan het werk bent: een veilige werkplek is essentieel. Decom uit Didam is hierin specialist in de regio Arnhem. Operationeel manager Sharon Gorseling: “Voor een moderne werkplek heb je minimaal een goede verbinding en een device nodig. Ook moet je je data ergens vandaan halen, bijvoorbeeld uit de cloud. Wij regelen dat en bieden goede oplossingen tegen cybercrime, een steeds groter wordend probleem voor mkb’ers.” In september organiseert de KPN Excellence Partner een seminar rond dit thema. 

De historie van Melis Logistics gaat terug tot 1918, toen de overgrootvader van de huidige eigenaar Marwin Melis aan de Kadestraat in Arnhem een transportbedrijfje startte. Geleidelijk aan nam de vrachtwagen de plaats in van paard en wagen en in 1960 namen Marwins vader Adri en diens broer het stokje over. Dat deden zij tot 2004, sindsdien staat Marwin als vierde generatie aan het roer. Men vervoert de meest uiteenlopende zaken: van gevaarlijke stoffen, bouwgoederen en witgoed, tot levensmiddelen. Daarbij worden waar nodig specialistische transportvormen ingezet, zoals (autolaad)kranen, kooiapen, koeling en semi diepladers. In de afgelopen eeuw heeft men z’n sporen verdiend en de onderscheiding van Koninklijke Hofleverancier ontvangen.

Pagina 1 van 75