Golfbaan Landgoed Bleijenbeek gelooft in innovatie

Gepubliceerd op: 04 oktober 2013

Weinig lijkt zo traditioneel als de golfsport. Daar kwam vijftien jaar geleden verandering in, toen honderdduizenden Nederlanders de golfsport ontdekten. “Het aantal banen groeide snel, het fenomeen vrije golfers deed zijn intrede en vanaf toen ging het snel”, vertelt manager Golfbaan landgoed Bleijenbeek Stan Philipsen. “Wil je golfers op je baan hebben, dan zul je meer moeten bieden voor dezelfde prijs en dat vraagt om een innovatieve instelling. Die hebben we hier.”

Stan Philipsen: “Golfbaan Landgoed Bleijenbeek beschikt over een 18 holes par 73 championship course, een 18 holes par 3-4 baan, 18 holes Pitch & Putt, een uitstekend restaurant en het mooiste terras van Noord-Limburg. Daarnaast beschikken we ook nog over vergaderfaciliteiten, we hebben dus alles in huis voor onze 580 leden en zo’n 65 businessclubleden.”

Crisis
De recessie treft ook de golfwereld. “Maar we hebben onze maatregelen genomen, we zijn en blijven een gezonde club. Veel golfbanen moeten nog wennen aan het idee dat we golfers meer moeten bieden voor dezelfde prijs. En daar zijn wij elke dag druk mee bezig”, vertelt Stan. “Zo zijn we GEO- gecertificeerd, dat heeft betrekking op duurzaamheid, arbo en milieu. We hebben ijsvogels, dassen en bevers op de baan, we hebben de knoflookpad uitgezet en je breekt bij wijze van spreken je nek over de reeën en fazanten. Ons NGF-programma ‘Commited to youth’ maakt duidelijk dat jonge spelers voor ons belangrijk zijn, we bieden ze alle faciliteiten die denkbaar zijn. We zijn initiatiefnemer van Limburg Golfland, een samenwerkingsverband met twaalf andere Limburgsebanen, dat deelnemers voor €41,- lid- maatschap niet alleen aantrekkelijke kortingen biedt, maar ook de mogelijkheid tot online handicapregistratie. Er zijn in Nederland zo’n 200.000 niet-gebonden golfers, die wel graag hun handicap willen registeren. Ook samen met de NGF zijn we met het programma ‘Golf voor iedereen’ gestart, dat iedereen voor €70,- de mogelijkheid biedt om op aangesloten banen 2 keer 2 uur les te nemen. Dat is de perfecte manier om tegen een zeer gereduceerd tarief kennis te maken met de golfsport.” Onlangs was Golfbaan Landgoed Bleijenbeek het strijdtoneel voor de Faldo Series, een vierdaagse jeugdwedstrijd. “Een geweldig succes, een spannende wedstrijd en mede door de inzet van honderden vrijwilligers zeer enthousiaste golfers. Ons baan- record ging er aan, het staat nu met negen onder par op 64 slagen.

Supa Golf
En we zijn gestart met de introductie van Supa Golf, een spelvorm met grotere clubs en ballen, ballen die wel dezelfde vluchteigenschappen bezitten als normale golfballen. Dat spelen we op de Pitch & Puttbaan, op de Par 3-4 baan of op elke andere denkbare locatie. We hebben bijvoorbeeld onlangs met spelers en sponsoren van PSV in hun stadion gespeeld. Hilarisch, kijk maar op YouTube onder “supagolf PSV”. Het kan dus ook goed worden ingezet als een bedrijfsuitje, anders dan anders, bij ons of op locatie.