Uitgelicht

Persoonlijk, zakelijk, regionaal, mondiaal. We zijn en worden allen geraakt in deze veranderende wereld. In het afgelopen jaar waren we genoodzaakt, daar waar dat mogelijk was, om vanuit huis te werken. Dat bracht voordelen, maar zeker ook veel nadelen. De combinatie werk en gezin; het kost veel energie. Aandacht voor het werk, collega’s, de online vergadermomenten en kinderen thuis die eveneens aandacht nodig hebben… het is niet makkelijk. Als dan ook de zo broodnodige buiten-de-deur ontspanningsmomenten wegvallen wordt het al snel een uitdaging om alle ballen in de lucht te houden.

Goede vakmensen vinden in de bouw is tegenwoordig bijna een mission impossible. Uitzenden detacheringsbureau Hercurius beschikt wél over een groot aantal vakkundige professionals en koestert deze mensen. Dankzij (deels) vaste contracten, een goed loon en betrokkenheid blijven zij trouw aan Hercurius. En ondanks een terugval door corona weet de organisatie zich goed staande te houden in deze uitdagende tijd. 

Wat wil je met je werk? Wat doet er echt toe? Op welke manier wil je waarde toevoegen? Hoe profileer je je op de arbeidsmarkt? Of wil je als zelfstandig ondernemer verder? Loopbaan- en coachingvragen zijn sinds corona bij meer mensen gaan spelen dan daarvóór. Van Ede & Partners helpt je deze vragen te beantwoorden. Ik spreek directeur Tim Arends over de legio mogelijkheden, waarbij een goed gesprek de basis vormt van alle loopbaancoaching en executive coaching die men biedt.

Bij BikeLife Sjef van Bergen in Groesbeek komen service en kwaliteit op de eerste plaats. Betáálbare service en kwaliteit wel te verstaan. De medewerkers worden zeer gewaardeerd bij dit familiebedrijf dat al zo’n honderdzestien jaar bestaat. Toen dit artikel geschreven werd, werd het vrijgekomen, naastgelegen pand getransformeerd tot een ruime werkplaats met quickservice, want uitbreiding was hard nodig. Samen met onderdelenleverancier Shimano werd de ruimte ingericht met de laatste software voor e-bikes. Ik spreek eigenaar William van Bergen. Hij is de derde generatie binnen het bedrijf.

Cybercriminaliteit is een steeds groter probleem. Zo was het raak bij Bol.com. Via een gehackt e-mailaccount van Brabantia werd verzocht een rekeningnummer te wijzigen. De mail leek authentiek en de spelfouten in de tekst werden over het hoofd gezien. Het gevolg: Bol.com maakte € 750.000 over naar het Spaanse rekeningnummer. En dit kan iedereen overkomen. GHW heeft een whitepaper ontwikkeld om ondernemers bewust te maken van de risico's die ze lopen. 

“Ga je iedere dag gezond en met plezier naar je werk en bied je meerwaarde aan jouw organisatie? Dan lever je Medewerkerkracht”, aldus Ton Theloosen van De Bedrijfspoli. Dat is positief voor werkgever én medewerker, maar kan alleen ontstaan met inspanning van beide kanten. Rik Menting (senior bedrijfsarts), Pie Wessels (adviseur inzetbaarheid) en Ton Theloosen (directeur) over de voordelen van deze missie. 

Al meer dan 70 jaar is Werkwijzer een lokaal betrokken uitzendbureau in Nijmegen. Als leverancier van wendbaarheidsoplossingen voor bedrijven, vinden we het belangrijk om binnen de juiste juridische richtlijnen mensen naar werk te begeleiden.  

Een Drijvende Kracht is iemand die zich onderscheidt op een bijzondere manier, bijvoorbeeld door ondernemerschap of inzet voor de maatschappij. De regio Arnhem en Nijmegen kent veel van zulke drijvende krachten. In deze rubriek krijgen ze een welverdiend podium. +In deze editie: Roel Kop van Kop Advocaten.

In de uitzendbranche volgen de uitdagingen elkaar rap op: van personeelstekorten tot veranderende wet- en regelgeving en alles wat daar tussenin zit. En dan hebben we het nog niet eens over de coronacrisis. Uitzendbureau hET laat zich er niet door uit het veld slaan. Sterker nog: de ambities zijn torenhoog, vertelt directeur Rutger van Lee. 

Werken op kantoor is in korte tijd noodgedwongen veranderd sinds de intrede van Corona. Daarnaast vraagt de markt tegenwoordig wat anders als het gaat om duurzaamheid, flexibiliteit en remote oplossingen. Toch kent PMC Invest nauwelijks leegstand. Wat is hun geheim?

Pagina 1 van 88