‘Golf als lifestyle’

Gepubliceerd op: 13 juli 2017 | Artikel uit Nijmegen Business editie 05 - 2017

Is golf lifestyle? Houdt het spelletje dat buiten en vaak ook samen gespeeld wordt, je zowel geestelijk als lichamelijk gezond? Onder het genot van een kopje koffie informeert Sheila Evers bij vier trouwe leden van Golfbaan Het Rijk van Nijmegen naar hun mening en de mate waarin golf een aanvulling op hun leven vormt. 

Fit en gezond met golf

“Als professioneel balletdanseres had ik vroeger mijn eigen balletschool” vertelt Ingrid Kuiken, eigenaresse van Restaurant Claudius. “Maar de balletwereld is klein, dus toen mij in 1986 gevraagd werd of ik lid wilde worden van een golfbaan in aanbouw, leek mij dat een hartstikke leuke aanvulling. Lidnummer 328 kreeg ik, maar ik kon geen bal slaan. Na de officiële opening van Het Rijk van Nijmegen in 1987, begon ik met lessen en was meteen verkocht. Wat een heerlijke sport! Inspannen en ontspannen tegelijk, en nog hartstikke gezellig ook”. “Dus toen moest ik ook” lacht Frans Kuiken, eigenaar van Restaurant Claudius. “Als fanatiek oud-hockeyer leek de golfsport mij erg saai, maar niets bleek minder waar! Nadat ik de techniek eenmaal onder de knie had voelde ik meteen de behoefte om mijn spel te verbeteren, en dat is nog steeds zo. We zijn nu al bijna 30 jaar privé-lid maar het spelletje blijft uitdagend. Daarnaast houdt het mij fit en gezond, want als een golfbaan zes kilometer lang is, dan zigzag ik er wel twaalf.”

Golfbaan Rijk van NijmegenEen waardevolle aanvulling

Sheila Evers, Adjunct-Directeur van Golfbaan Het Rijk van Nijmegen, ziet dagelijks dat golf voor veel mensen een waardevolle aanvulling is op hun leven. Het houdt ze fit, maar draagt ook bij aan de sociale contacten. “Het Rijk van Nijmegen telt ruim 1600 leden die in leeftijd variëren van 5 tot 95 jaar. Een interessante mix van jong en oud, competitief of recreant, privé- of bedrijfslid. Iedereen heeft zijn eigen redenen om te golfen, maar in de baan kunnen ze, indien gewenst, allemaal samen spelen.” Maarten Tijssen, eigenaar van Tijssen Mode en al vijftien jaar bedrijfslid, knikt instemmend. “Juist het sociale aspect maakt golf een bijzondere sport. Om fit te blijven kun je vele andere sporten beoefenen, maar de mogelijkheid om tijdens het sporten ook echt met mensen te praten, maakt golf uniek. Ikzelf golf graag met mijn vaste vriendengroep maar benut ook de mogelijkheden op het gebied van relatiemarketing. Als ik collega winkeliers uitnodig voor een mooie 18-holes ronde is het contact veel relaxter. Je hebt een klik door het spelletje en communiceert meteen op een ander niveau.”

Hiermee is Mathieu Fluit, directeur van MJFP Financiële Planning en acht jaar bedrijfslid, het helemaal eens. “Mijn drukke agenda laat het niet altijd toe dat ik tijd neem om te ontspannen, maar als ik deelneem aan bedrijfsevenementen voelt dit toch zo. De balans tussen ontspanning, netwerken, beweging en gezelligheid is uitstekend. Ik heb hierdoor zowel zakelijk als privé al de nodige mensen leren kennen.” “Voor ons is golfen juist een prachtige compensatie van het werk dat we doen” reageert Frans Kuiken. “Horeca is hectisch en dit is een aantal uren rust in de buitenlucht. Ik vind het heerlijk om dan even alleen met Ingrid te zijn, maar ja, we kennen hier zoveel mensen en Ingrid houdt zo van kletsen”. Ingrid lacht, “Hij heeft gelijk. Ik geniet echt van het verenigingsleven. Ik vind het leuk om met mensen samen te golfen. Maar ook alleen met Frans vind ik het heerlijk hoor! Maken we er een dagje van. Kopje koffie, rondje golfen, hapje, drankje en misschien ook nog wel een nieuw shirtje.” 

Golfbaan Rijk van NijmegenIs golf lifestyle?

Frans: “Lifestyle zou een leven moeten omvatten wat je zelf prettig vindt, met de juiste balans tussen een goede gezondheid, fijne mensen om je heen en doen wat je zelf leuk vindt.” Ingrid: “Voor ons is golf dus wel degelijk onderdeel van onze lifestyle. We kunnen er samen van genieten, maar ook met andere mensen die voor ons belangrijk zijn. Toen onze kinderen nog klein waren boekten we onze vakanties op basis van zon, zee en strand. Tegenwoordig is dit zon, zee en golfbaan”. Maarten: “Precies! Lifestyle zou de manier moeten zijn waarop je zelf wilt leven. In mijn geval is golf, net als kleding, een uiting van wie ik ben.” Mathieu: “Golf is een welkome aanvulling van mijn lifestyle. Het biedt mij de mogelijkheid om te netwerken, geeft mij beweging en brengt mij op de mooiste plekken ter wereld.” 

Ook ontdekken hoe golf in jouw lifestyle past? Neem via 024 - 397 66 44 contact op met Sheila Evers van Golfbaan Het Rijk van Nijmegen, of kijk op www.golfenophetrijk.nl