Het nieuwe netwerken komt geheel tot zijn recht bij RAN Business Ontmoet: ‘Voel je thuis bij Watergoed’

Gepubliceerd op: 21 september 2017

Zo nu en dan viel de regen met bakken uit de hemel. Juist op de dag dat RAN Business Ontmoet plaatsvindt bij Evenementenlocatie Watergoed in Valburg. De naam doet eer aan. Op miraculeuze wijze stopt het voor aanvang met plenzen en breekt een zonnetje door. Op Watergoed is het altijd goed, dat blijkt maar weer eens.

Directeur Ber Pas heet onder de sfeervolle tipi de 150 aanwezigen van harte welkom. Ber noemt nog maar eens het belang van het samenwerken met de overheid. Alleen samen kom je verder. Dat is exact de reden waarom vorig jaar het initiatief ontstond om de overheden actief te betrekken bij de netwerkbijeenkomsten van RAN Business Ontmoet. Met succes. De brug tussen ondernemers uit beide windstreken - Arnhem en Nijmegen - en de overheid is geslagen. 

Belang samenwerking overheid

Burgemeester Toon van Asseldonk van gemeente Overbetuwe noemt als voorbeeld Watergoed. “Een evenementenlocatie realiseren op een kwetsbare plek als deze vergt van eigenaar Joost Frijlink en de gemeente inspanning en creativiteit. Alleen als je er samen voor gaat, kun je zoiets bewerkstelligen.” Gemeente Overbetuwe heeft als ambitie de meest MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland te worden. Ze prijkt nu landelijk op plaats 8 en regionaal op 3. Dat kan beter. Bovendien behoort de gemeente tot de 10% van goedkoopste gemeenten van Nederland. “Wij zijn dienstbaar aan de ondernemer en niet andersom. Dit is een regio met potentie. Daarom vind ik een versteviging van de samenwerking met omliggende gemeenten zo belangrijk. De Economic Board essentieel: als je weet waar je samen goed in bent, kun je dat verder ontwikkelen.”

RAN Business Ontmoet

Directeur Ber Pas van RAN Media aan het woord

Watergoed en Omnivents

Ondernemer van het jaar Joost Frijlijnk beaamt de woorden van de burgemeester. “Zonder medewerking van de gemeente had Watergoed niet kunnen zijn wat het nu is. Watergoed is een vrijstaat waar alles mag en kan. De buurman of ons personeel bepaalt de grens. Je bent even weg van de werkelijkheid. Voel je thuis.” Omnivents is het organisatiebureau van Watergoed. Ook vanmiddag is er weer een attractief programma. Je kunt rib boat varen, terreinrijden in een Landrover, tokkelen, cocktails shaken of zelf je oesters kraken of kokkels bereiden. 

Enthousiasme

De altijd perfect geklede en gekapte hospitality regisseuse Monic Rootinck komt opgetogen terug van het tokkelen: “Ik moest een veiligheidstuigje aan en een helm op. Ik. Een helm? Met mijn haar?! Met knikkende knieën ben ik naar boven gelopen. Wat was het gaaf! Ik verleg graag grenzen. Dit is een andere vorm van netwerken.” Ook relatiemanager Nol Rijken van Burgers van der Wal (De Variabele) is enthousiast: “Mirjam van Arnhem Business begrijpt wat verbinden is. Achter elke ondernemer zit een netwerk. Zij koppelt die. De bijeenkomsten zijn altijd gezellig en geslaagd.” Tegenover Nol zit David Bloemendal van Product Plus Reclamebureau. Hij is vanaf het eerste uur lid. “Dit is eindelijk een netwerk dat meer doet dan borrelen. Verbinden staat hier centraal. Hier word je actief voorgesteld.” Mark Ponsioen van Van Landschot Bankiers tot slot: “Dit is het nieuwe netwerken. Je wordt niet in een zaal gezet met een biertje en de boodschap: doe je ding. Omdat je samen actief iets doet, ontstaat makkelijker contact. Je vergroot snel je netwerk." 

Vierde RAN Business Ontmoet op 29 november

We kijken terug op een fantastische middag en bedanken Watergoed en de gemeente Overbetuwe voor weer een succesvolle netwerklocatie. Ontmoeten we jou de volgende keer? Op woensdag 29 november zijn we, op uitnodiging van de gemeente Arnhem, bij Het Openluchtmuseum in Arnhem.

Nog geen lid?

Meld je nu aan via www.ran-business.nl voor een lidmaatschap in 2018 en woont gratis het evenement op 29 november 2017 bij. 

Ledenoverzicht en aanwezigheid

Benieuwd wie al lid zijn? Kijk op Ledenpagina. Op de evenementpagina in de Agenda is, als je inlogt, te zien wie zich tot op heden heeft aangemeld voor onze komende RAN Business Ontmoet evenementen. Tevens kun je je hier aanmelden of afmelden.

 

Waarschijnlijk vind je onderstaande artikelen ook interessant