‘Modern spoorzoekertje tijdens RAN Business Ontmoet op Papendal: ouderwets gezellig!’

Gepubliceerd op: 13 juli 2016 | Artikel uit Nijmegen Business editie 05 - 2016

Er heerste een uitgelaten sfeer tijdens de tweede bijeenkomst van RAN Business Ontmoet op Papendal. Zou het droog blijven? In de bar van het hotel sprak directeur Ber Pas van RAN Media iedereen bemoedigend toe: geen zorgen over het weer, het programma wordt bij regen direct aangepast.

“Papendal heeft het doel om zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen”, vertelde Sjaak ten Bras van Papendal. “We zijn er niet alleen voor topsporters, maar promoten sport in de breedte. In het hotel is het mogelijk om bijeenkomsten te houden en hoe leuk is het om dat te combineren met een activiteit? Goed voor de teambuilding!” 

Outdoor Gelderland
Ook vandaag gaan de 150 gasten aan de slag: met een app op de telefoon lopen we een speurtocht langs de sportcomplexen van Papendal. Maar eerst het woord aan Theo Driessen, bestuurslid en aankomend voorzitter van Outdoor Gelderland, hét paardensportevenement van de provincie. “Outdoor Gelderland heeft bewust voor Papendal gekozen, omdat alle faciliteiten aanwezig zijn: water, elektriciteit en het belangrijkste een perfecte bodem om een piste te maken. Het gras gaat er tijdelijk vanaf en wordt na het evenement teruggelegd.” Theo heeft een paardenhart en steunt lokale ruiters door ze mee te laten rijden tijdens Outdoor Gelderland. Professioneel springruiter Niels Brussen uit Elst: “Ik ben springruiter van beroep en heb een springstal met 30 paarden. Op Outdoor heb ik vier paarden meegenomen. Dat betekent dat er nog 26 paarden in Elst staan. Die worden door mijn medewerkers verzorgd, maar ik heb wel een klein kantoor bij me. Nadat ik het parcours bekeken heb, kies ik het paard uit waarmee de kans het grootst is om te winnen.” Theo: “Vanmorgen moest ik in allerhaast vanuit mijn restaurant Brunello in Elst naar Arnhem omdat ik Niels de eerste prijs uit mocht reiken voor de eerste Internationale Rubriek. Hij heeft het juiste paard gekozen dus!”

RAN Business Ontmoet

Speurtocht
Na dit kijkje in de paardenwereld gaan we naar buiten. De groepen zijn gemaakt en de app is geïnstalleerd op de telefoon. De app geeft opdracht om bepaalde afbeeldingen te vinden en stuurt ons zo via een indrukwekkende route over Papendal. We zien onderweg veel sportende mensen en komen in de verschillende sportcomplexen. Ondertussen geven we antwoord op vragen over sport en de Olympische Spelen. Bepaalde groepen zijn fanatiek: de beste groep wint een plaatsing in Arnhem of Nijmegen Business. Dat wil toch iedereen! Na de gezellige wandeltocht komen we uit op Outdoor Gelderland waar een koele verfrissing klaar staat. De groepjes vermengen zich en wisselen ervaringen uit. En uiteraard wordt de prijs uitgereikt. 

Zo tegen het einde van de borrel komt de regen met bakken uit de hemel. Een extra reden om nog even te blijven hangen op dit geweldige evenement.  

RAN Business Ontmoet

Enthousiasme
De ondernemers zijn enthousiast over RAN Business Ontmoet. Ber: “Door de splitsing in groepen en de interactieve bezigheid kom je snel in contact met anderen. We zien dat bij netwerken ondernemers snel geneigd zijn om bij bekenden te gaan staan. Dat voelt vertrouwd. Bovendien bestaan netwerkbijeenkomsten vaak uit een presentatie met een borrel. Nu raak je op een makkelijke manier aan de praat met onbekenden. Ook de volgende bijeenkomst in Burgers' Zoo heeft dezelfde opzet. In groepjes gaan we naar de verblijfruimten van dieren en krijgen we uitleg van een dierenverzorger. We proberen elke keer een ideale setting te creëren om te netwerken en voor fun, plezier en verrassing te zorgen.” 

Ben je nog geen lid? Je kunt je nog steeds aanmelden op www.ran-business.nl 
Zien we je 19 september bij Burgers' Zoo?

Het evenement op 30 juni werd mede mogelijk gemaakt door:

Safari Meeting Centre

Boer & Olij

 

Bekijk de foto's van RAN Business Ontmoet bij Papendal

Waarschijnlijk vind je onderstaande artikelen ook interessant