RAN Business Ontmoet maakt geschiedenis in het Openluchtmuseum: ‘Deze kan weer met een sterretje de boeken in’

Gepubliceerd op: 19 januari 2018 | Artikel uit Nijmegen Business editie 01 - 2018

“Wie is er wel eens in het Openluchtmuseum geweest?” De meeste handen gaan in de lucht. Dat bezoek is vast in de kindertijd geweest met school, ouders of grootouders. Het Openluchtmuseum vangt de geschiedenis met authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. Recentelijk is de Canon geopend. Je komt er ogen te kort. De reacties van de 140 ondernemers van de vierde bijeenkomst met RAN Business Ontmoet bij het museum zijn dan ook laaiend. Wederom een geslaagde middag waar verbinding centraal stond.Samenwerken loont

Ook directeur Ber Pas van RAN Media, indertijd werkzaam bij een brouwerij, heeft warme herinneringen aan het Openluchtmuseum. De opening van de Kasteelboerderij staat nog vers in zijn geheugen. De brouwerij was getuige van dit heugelijke moment. Vandaag heet hij iedereen van harte welkom, waaronder gastheer gemeente Arnhem in de hoedanigheid van wethouder Economische Zaken Ron König. Ron is net terug van een handelsmissie uit China. Daar bleek maar weer eens hoe belangrijk het is om samenwerkingsmogelijkheden te zoeken. Zelfs met je concurrenten. Samen sta je immers sterker. Beperk je daarbij niet tot de gemeentegrenzen, maar ga de rivier over. Een initiatief als RAN Business Ontmoet is een tekenend voorbeeld dat regionale verbinding stimuleert. Onze regio heeft een enorme potentie, al heeft bereikbaarheid de grootste aandacht. Gelukkig zien ondernemers de toekomst positief in, de economisch barometer slaat vooral in het groen uit. 

Bert Hof | Eijgen Finance Nijmegen
“Het is weer een leuke, gezellige en originele middag. We zijn van meet af aan lid en dat blijven we. Je doet hier nieuwe contacten op.”

Vrienden maken

Meike Verhagen van het Openluchtmuseum bemerkt dat bedrijven weer ruimte hebben voor sponsoring. Zij is blij met de vrienden van het museum. Mede door hun giften is de Canon tot stand gekomen. De Canon geeft de historie van Nederland op interactieve wijze weer met topstukken onder andere uit het Rijksmuseum. Het geschiedenismuseum is daarmee niet langer uitsluitend een buitenmuseum. Een groot voordeel, omdat je niet meer afhankelijk bent van het weer. Daarnaast wordt hard gebouwd aan de klassieke landbouwwerktuigschuur. Deze wordt omgetoverd tot een congrescentrum voor 250 - 400 personen. Een waardevolle aanvulling.

Tamara Top | Identa
“Ik kom vandaag ‘proefdraaien’. Ik zie sinds lange tijd weer eens nieuwe gezichten. Contact maken is gemakkelijk in zo’n omgeving. Volgende keer neem ik collega Maartje mee. Ik ben erg positief.”

Gezelligheid ten top

Tijd om alles met eigen ogen te aanschouwen. We stappen in de tram en rijden naar de authentieke bierbrouwerij. Zou dit programmaonderdeel speciaal voor Ber opgenomen zijn? Onder het genot van een lekker vers gebrouwen biertje krijgen we uitleg over het brouwproces. We lopen langs de Zaanse huisjes naar de friettent voor een heerlijk zakje friet. Met gevulde magen bezichtigen we de Canon. In één woord geweldig. We drinken ter afsluiting gezamenlijk nog een lekker glas om daarna voldaan naar huis te gaan. 

Klaas Dijkstra | Kookstudio Velperbroeck
“Ik ben vandaag voor het eerst. De bijeenkomst voldoet aan mijn verwachtingen. Je ontmoet hier een melange van ondernemers.”

Word lid!
Wil jij in 2018 op een ontspannende manier in contact komen met ondernemers uit de regio 
Arnhem - Nijmegen? Word dan lid van RAN Business Ontmoet. Met een bedrijfslidmaatschap mag je met 4 collega’s komen en met een persoonlijk lidmaatschap kom je op persoonlijke titel. Het thema in 2018? Verbinden door middel van sport! 
Aanmelden kan via www.ran-business.nl

Benieuwd wie lid is? 
Kijk op www.ran-business.nl/leden

Patrick Kruijs | Printec office Solutions
“Geweldige middag. Deze kan weer met een sterretje de boeken in. We zijn in een prachtige omgeving waarbij interactiviteit centraal staat. Dit spreekt me meer aan dan een geijkte borrel waarbij je vooral staat te praten. Hier gebeurt tenminste wat. Ik ga mijn lidmaatschap zeker verlengen.”

Waarschijnlijk vind je onderstaande artikelen ook interessant