RAN Business Ontmoet: ‘Samen sterk door regionale verbinding van overheid en ondernemers’

Gepubliceerd op: 03 februari 2017 | Artikel uit Nijmegen Business editie 01 - 2017

Begin vorig jaar heeft RAN Media, uigever van Arnhem en Nijmegen Business, haar concept uitgebreid met het organiseren van vier grote businessevents waarbij ze de verbinding leggen tussen de ondernemers in de regio Arnhem en Nijmegen. Een succesvol initiatief; elke bijeenkomst was de opkomst groter en de reacties zijn positief en enthousiast. Aansprekende locaties, interactieve programma’s die verbinding stimuleren en interessante sprekers liggen ten grondslag aan het succes.

Verbreding platform

Directeur Ber Pas: “Het verenigen van ondernemers aan beide kanten van het water is gelukt. Nu gaan we het platform breder trekken met het samenbrengen van ondernemers met de overheid. Om groei te bewerkstelligen moeten overheid en ondernemer elkaar makkelijk kunnen vinden. Daarom hebben we de laatste bijeenkomst de politiek en succesvolle ondernemers een podium geboden. Hoe stimuleer je samenwerking tussen de partijen? De basis met de toevoeging van de overheid aan ons platform is hiermee gelegd. Dat gaan we verder uitbouwen.”

RAN Business Ontmoet - Van der Valk Hotel Nijmegen Lent

Waanzinnig nieuw hotel

Bij de vierde bijeenkomst werden 150 leden ontvangen in het spiksplinternieuwe Hotel Van der Valk Nijmegen Lent. Een stadshotel met spectaculair uitzicht vanuit de hotelkamers en vergaderruimtes op de hogere etages. De congreszaal is ruim van opzet en biedt alle comfort voor een discussie-platform. Wij hebben het als één van de eersten zelf mogen ondervinden met een panelgesprek geleid door Raymond Janssen van de lokale Nijmeegse omroep N1. Een interessante discussie ontstond waaruit we kunnen concluderen dat men in een aantal gemeentes goed op weg is, maar dat er nog wel werk aan de winkel is om de samenwerking te versoepelen en intensiveren. 

Op dit moment zijn wij druk met het samenstellen van het programma 2017. De datum voor het eerste evenement is bekend: 28 maart bij de gemeente Nijmegen.
Binnenkort meer op www.ran-business.nl. We hopen je opnieuw te mogen verwelkomen. 

RAN Business Ontmoet - Van der Valk Hotel Nijmegen LentDe highlights uit het discussieforum:

Ondernemer van het jaar Overbetuwe Bob Jacobs van Jacobs Beheersbaar Onderhoud: “Het MKB heeft veel profijt van een actieve overheid. Persoonlijk contact loont. De gemeente is op de goede weg en krijg steeds meer een gezicht”.

Toon van Asseldonk, burgemeester Overbetuwe:
“Wij organiseren bijeenkomsten om ondernemers in contact te brengen met elkaar en met onze inkopers. We geven heldere uitleg over procedures en doen aan verwachtingsmanagement. Wij zijn trots dat we derde MKB-vriendelijkste gemeente van Gelderland en achtste van Nederland.”

Wethouder Economische Zaken Arnhem Ron Keuning:
“We mogen grappen maken over Nijmegen als het om voetbal gaat, maar regionale samenwerking is goed voor de economie en stimuleert het bedrijfsleven. Ondernemers moeten wel ondernemers blijven die hun eigen zaken regelen. Wij faciliteren.”

Directeur Joep Burghouts van vastgoedonderhoudsbedrijf Burghouts in Nijmegen:
“Toon lef en werk samen met collega’s. Compenseer elkaars zwakte en maak elkaar zo sterker. Bundel krachten en opereer lokaal. Tussen Arnhem en Nijmegen zit geen weiland maar bedrijvigheid.”

Theo Peren, wethouder Economische Zaken en Verkeer Gemeente Lingewaard:
“Als gemeente hebben we een faciliterende rol voor ondernemers en maken verbinding met andere gemeentes en ondernemersclubs. Bouw samen bruggen in plaats met de ruggen tegen elkaar te staan.”

Oud-Ondernemer van het jaar Frans Gazendam van de Vijf Evenementlocaties Arnhem (o.a. Villa Velperweg en De Boerderij):
“Je ziet dat de overheid toegankelijker wordt voor de ondernemer. Een positieve ontwikkeling, snelheid en slagkracht zijn belangrijk. Initiatieven zoals de Economic Board zijn waardevol al mogen er van mij wat ‘ondernemers uit de praktijk’ toegevoegd worden.” 

RAN Business Ontmoet bij Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent werd mede mogelijk gemaakt door:

Holland & Dolynn Van Dijk

Reclamebureau 3AMI Van der Valk Hotel Nijmegen Lent 

Waarschijnlijk vind je onderstaande artikelen ook interessant