Vakspecialisten slaan de handen ineen

Gepubliceerd op: 12 april 2018 | Artikel uit Nijmegen Business editie 03 - 2018

Rob en Rob, twee vakspecialisten die de handen ineen hebben geslagen met het pand van de GolfCompany als resultaat. Beide ondernemers vonden elkaar in het ontwerp van de winkel en ook in hun werkwijze zijn heel wat overeenkomsten te ontdekken. 

“Dat maakte het ook zo’n fijne samenwerking”, vertelt Rob van Kempen. “Beiden hechten we grote waarde aan het bieden van service en het delen van onze kennis. Bovendien leveren we allebei op onze eigen manier maatwerk, passend binnen elk budget.” Het resultaat van de samenwerking van deze naamgenoten mag er dan ook zeker wezen: een lichte, overzichtelijke, laagdrempelige en tegelijkertijd modern ogende winkel. Rob Menting: “Inmiddels zijn we een jaar geopend en ik heb nog altijd ontzettend veel plezier van het ontwerp van Dutch-Projects. Klanten weten meteen waar ze aan toe zijn als ze hier binnenkomen en door de ruim opgezette balie voorin de winkel is het zelfs mogelijk om in mijn eentje de hele zaak te runnen.” “Dat is de kracht van het goed luisteren naar wensen en deze optimaal zien te vertalen”, gaat de andere Rob weer verder. “Wederom een overeenkomst tussen onze twee bedrijven. Nog meer overeenkomsten? “Eerlijkheid, transparantie, enthousiasme, flexibiliteit, niet bang zijn voor een uitdaging...” Het mag duidelijk zijn, deze ondernemers hebben elkaar gevonden!

‘De kracht van goed luisteren en wensen vertalen’

De golfshop 

Goed materiaal versterkt het golfspel en maakt het golfen makkelijker, daar is Rob Menting, eigenaar van golfwinkel GolfCompany in Elst van overtuigd. Vandaar dat je in zijn ‘beleveniswinkel’ een zeer uitgebreid assortiment aantreft met zowel voor de beginnende als de geoefende golfer het juiste materiaal. 

Als je een stap over de drempel van deze golfshop zet, is het meteen duidelijk: alles ademt hier golf. Niet alleen ben je omringd door de mooiste golfspullen, op een beeldscherm zijn tevens de grote wedstrijden te zien en met de inpandige golfsimulator is al het materiaal te testen. “Met dit alles wil ik een bijdrage leveren om ieders spel te verbeteren en het plezier in golfen te verhogen.” Het geven van een deskundig advies staat bij de GolfCompany dan ook zeer hoog in het vaandel, daaraan voldoen moet voor golffanaat Rob geen enkel probleem zijn. Vol enthousiasme en vakkennis helpt hij al zijn klanten bij het vinden van het juiste materiaal als clubs, schoenen en accessoires. “Voor elke leeftijd, speelniveau en smaak hebben we wel iets naar wens, uiteraard perfect aangemeten. En dat alles tegen een zeer aantrekkelijke prijs om de golfsport voor iedereen toegankelijk te maken.”

Meer weten? www.golfcompany.nl

De projectmanager

De uitstraling van een winkel is alles bepalend voor traffic en verkoop. Klopt het plaatje niet, dan laat je als ondernemer kansen liggen. Zonde natuurlijk! Het is dan ook verstandig om de hulp van een professional in te schakelen met verstand van zaken op het gebied van retail concepten. Rob van Kempen, eigenaar van Dutch-Projects vertelt. “Het hele plaatje moet kloppen en dat begint al meteen bij binnenkomst. Mensen willen persoonlijk contact, de bevestiging dat ze gezien zijn en tegelijkertijd een duidelijk overzicht van wat een zaak allemaal te bieden heeft.” Elementen waar hij stuk voor stuk rekening mee houdt bij het maken van ontwerpen voor zijn (internationale) klanten. “Zelf zit ik al zo’n 25 jaar in het vak, dus ik weet precies waar ik het over heb, maar ik vind het ook belangrijk om te sparren met de opdrachtgever. Samen komen we altijd weer tot het mooiste resultaat, uiteraard passend binnen het gestelde budget. Bij ons vind je namelijk alles onder één dak om iedere uitdaging aan te gaan en vanuit onze veelzijdigheid en grenzeloze bezieling weten wij ieder project tot een goed eind te brengen. Met als resultaat een turn-key project, zodat de klant eigenlijk alleen nog maar zijn verkoopwaar hoeft uit te stallen.”  

Meer weten? www.dutch-projects.nl